Actueel

Praktijkondersteuning GGZ jeugd onder de aandacht bij minister Bruins

Op woensdag 8 januari bracht Minister Bruno Bruins (medische zorg en sport) een werkbezoek aan de gemeente Nijmegen, met het thema juiste zorg op de juiste plek. In het Thermion in Lent mochten drie projecten zich presenteren aan afgevaardigden van het ministerie en de gemeente Nijmegen. Een daarvan was ons project Praktijkondersteuner GGZ Jeugd (POH GGZ jeugd) in Nijmegen, een project van ons onderdeel Praktijkondersteuning.

Nieuwe data groepstraining 'Stoppen met roken'

Onder het motto "Rookvrij! Ook jij" organiseert SineFuma, in samenwerking met de zorggroepen in de regio, in het nieuwe jaar weer een aantal Stoppen met roken-trainingen:

  • een bewezen effectieve training, 82% is na afloop daadwerkelijk gestopt;
  • zeven bijeenkomsten van 1,5 uur onder begeleiding van een zorgprofessional;
  • geheel of gedeeltelijk vergoed, afhankelijk van zorgverzekeraar

Data, locaties, tijden

SineFuma geeft de trainingen op verschillende data en locaties: 

Geslaagd lustrumfeest

Dit jaar bestaat OCE Nijmegen 10 jaar en Huisartsenposten Nijmegen en Boxmeer 20 jaar! Dit vierden we vrijdag 29 november in Fort Lent met een feest in de stijl van de 70ties, 80ties en 90ties onder de bevlogen 'leiding' van Bennie Solo. Nagenoeg alle voetjes gingen van de vloer. We kijken terug op een enorm geslaagd lustrumfeest! Mede dankzij de collega's die die avond en nacht de huisartsenposten in Boxmeer en Nijmegen bemanden, want de zorg ging natuurlijk gewoon door! Foto's door Carla Walk, collega en fotografe.

Woensdagochtend 27-11 niet bereikbaar

Het kantoor van OCE Nijmegen, OCE Praktijkondersteuning, Huisartsenposten Nijmegen en Boxmeer en de CIHN is op woensdag 27 november vanaf 9.30u niet bereikbaar i.v.m. groot onderhoud; niet per vaste telefoon maar ook niet per e-mail. Medewerkers met een mobiele telefoon zijn gewoon bereikbaar. Naar verwachting duurt deze situatie tot uiterlijk 12.30u. Onze excuses voor het ongemak.  

Symposium Acute ouderenzorg - denken, doen of allebei?

Stap op 21 november uit je zorgreflex - Ouderen willen de juiste zorg op de juiste plaats. Ook bij acute zorgvragen. Onze ‘zorgreflex’ is echter: direct handelen. Daarom lijkt een zorgvraag soms acuter dan hij is. Proactief inrichten van ouderenzorg kan deze reflex voorkomen. Samenwerken met de oudere in een zorg- en welzijnsnetwerk is een vereiste om aan te sluiten bij de wensen en verwachtingen van de oudere. Juist bij acute zorgvragen!

Meld je nog aan voor 'Samen voor hart en vaat: medicatie en therapietrouw'

Op woensdag 13 november organiseren we de nascholing “Samen voor hart en vaten; medicatie en therapietrouw” voor praktijkondersteuners. Mis het niet, we hebben nog enkele plaatsen open!
Apotheker Bas van Vlijmen vertelt over de regels, onduidelijkheden en mogelijkheden rondom medicatievoorschriften. Maar ook over medicijnen die vervuild zijn, niet leverbaar of niet vergoed worden. Hoe kunnen wij onze patiënten hierin ondersteunen?

Pilot Stoppen op Recept geslaagd

Het aantal rokers in Nijmegen e.o. ligt hoger dan het landelijk gemiddelde. In maart 2019 zijn we in samenwerking met Sinefuma een pilot ‘Stoppen op Recept’ gestart in drie huisartsenpraktijken. Het resultaat van deze pilot: er zijn drie (patiënten)groepen gestart met in totaal 27 deelnemers.  21 daarvan zijn na afronding van de training gestopt met roken. Dit is een mooie score van 77%.  Sinefuma werkt nog aan een bijeenkomst terugvalpreventie. Dit mooie resultaat geeft ons reden om na te denken over een vervolg op de pilot.